Skip to content

Free Tool · No account required

South Carolina RV length limits

South Carolina's limits for motorhomes, trailers, triple towing and height, quoted from its own law. Enter your rig to check it.

The law in South Carolina

  • Motorhome: 45 ft

    "motor homes which may not exceed forty-five feet in length, if the turning radius of the motor home is forty-eight feet or less."
  • Trailer: 53 ft

    "(D) Except as permitted by subsection (A), trailers or semitrailers used within combinations may not exceed a length of fifty-three feet"
  • Overall combination: No overall limit

    "(E) Except where specifically prohibited in this article, there is no overall length limit on combination vehicles."
  • Triple towing: With conditions

    "The operator of a vehicle utilizing a fifth wheel assembly may tow one additional trailing vehicle, provided that:"
  • Height: 13 ft 6 in

    "No vehicle, unladen or with load, may exceed a height of thirteen feet six inches"
  • Width: 102 in (8 ft 6 in)

    "(B) The total outside width of a vehicle or the load on it may not exceed one hundred two inches exclusive of safety devices approved by the Department of Public Safety."

S.C. Code Sections 56-5-4030, 56-5-4060, 56-5-4070 and 56-5-4072 (Title 56, Chapter 5), checked November 2026.

RV Length Limits by State
What do you drive?
ft
ft
ft

Truck and trailer or fifth wheel in South Carolina. Yes. Your truck and trailer is within South Carolina's length limits.

Truck and trailer or fifth wheel · South Carolina

Within the limits

Yes. Your truck and trailer is within South Carolina's length limits.

Add your height to check it against South Carolina's 13 ft 6 in limit.

  • Trailer length

    WithinYours 32 ft · limit 53 ft
    "(D) Except as permitted by subsection (A), trailers or semitrailers used within combinations may not exceed a length of fifty-three feet"
  • Overall length

    WithinYours 52 ft · no overall limit
    "(E) Except where specifically prohibited in this article, there is no overall length limit on combination vehicles."

Width: 102 in (8 ft 6 in)

"(B) The total outside width of a vehicle or the load on it may not exceed one hundred two inches exclusive of safety devices approved by the Department of Public Safety."
"(C) Appurtenances on motor homes, travel trailers, and truck campers in noncommercial use may extend to a maximum of six inches on one side and four inches on the other beyond the maximum width requirement contained in subsection (B)."
"(1) an awning and its support hardware; and"
More from South Carolina's law
"(E) Except where specifically prohibited in this article, there is no overall length limit on combination vehicles."
"No other combination of vehicles coupled together may consist of more than two units, except as permitted by subsection (A)."
"No motor vehicle, exclusive of truck tractors being used in two or three unit combinations on the National System of Interstate and Defense Highways, on those qualifying federal-aid highways so designated by the United States Secretary of Transportation, and on other highways as designated by the Department of Transportation in accordance with Section 56-5-4075, may exceed a length of forty feet extreme overall dimension, inclusive of front and rear bumpers and load carried on it"

See your rig against every state's limits

A guide to each state's published law, not legal advice. Lengths are measured as each state's law says (bumpers and hitches count in most); posted signs, local roads and permits can differ. The linked law is the authority.

  • Each state's own law, quoted
  • Motorhome, trailer or triple tow
  • Every state on your trip at once

Where to stay in South Carolina

25 RV parks listed in South Carolina.

See South Carolina RV parks

Common questions

RV length and towing questions

45 ft. South Carolina's law says: "motor homes which may not exceed forty-five feet in length, if the turning radius of the motor home is forty-eight feet or less."

With conditions. South Carolina's law says: "The operator of a vehicle utilizing a fifth wheel assembly may tow one additional trailing vehicle, provided that:"